donderdag 20 augustus 2015

nieuwe voorraad

Een jaar of anderhalf geleden kocht ik op een fancy fair een pot zelf-ingemaakte courgette. De opbrengst ging naar een goed doel en ik dacht "laat ik eens wat proberen".

De zoet/zure courgette viel goed in de smaak o.a. als bijgerecht. Met een op internet gevonden recept ben ik aan de slag gegaan en sindsdien maak ik om de paar maanden nieuwe voorraad. Als de courgettes gunstig geprijsd zijn natuurlijk, want voor 1 potje doe je niet al dat werk. Ik maak meteen voor pakweg 8 potjes zoet/zuur.

Het begint met heel veel snijwerk. Vervolgens is het wachten geblazen. De stukjes courgette (en ui) moeten nl. met een flinke hoeveelheid zout een tijdje "staan".

Dan goed spoelen (de eerste keer had ik te weinig gespoeld en dat was goed te proeven).

Daarna gaat alles in een grote pan (met azijn, suiker, kurkuma, mosterdzaad en dille), een paar minuten koken......
 en dan kunnen de potjes al worden afgevuld.
Met de borduurmachine nog even een leuk doekje voor om de deksel maken en voilĂ  een smakelijk cadeautje om weg te geven. Je moet wel even geduld hebben. De zoet/zure courgette is pas na een paar weken goed op smaak.

Groetjes,
Marja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten